Eerste opdracht tijdens Corona

De opdrachten van onze financials gaan natuurlijk ‘gewoon’ door tijdens de Coronacrisis. Ook verwelkomen we nog nieuwe financials in het team. Anouk is afgelopen juli bij FIT in dienst gekomen en meteen gestart op haar eerste opdracht. Dat is even anders dan ‘normaal’. Hoe zijn haar ervaringen tot nu toe?

Hoe ben je bij FIT terecht gekomen?

Een van mijn vriendinnen werkte bij FIT en zij was hier heel positief over. Zelf was ik op dat moment bezig met mijn scriptie ter afronding van mijn studie bedrijfseconomie aan de Hogeschool Rotterdam. Ondertussen oriënteerde ik me wel al op de arbeidsmarkt. Vanwege de Coronacrisis heb ik digitaal een kennismakingsgesprek gehad met FIT. Een nieuwe manier van kennismaken, maar de klik was er direct. Daarna ging het heel snel.

Waar is je eerste opdracht?

Mijn eerste opdracht is bij een IT consultancybureau. De consultants helpen bedrijven met hun bedrijfsinnovatie door IT-automatisering.

Wat doe je inhoudelijk?

Ik doe de projectadministratie. Dit bestaat onder andere uit het behandelen van projectaanvragen, het aanmaken van projecten, het doorvoeren van wijzigingen binnen de projecten en het monitoren van de geschreven uren. Om dit goed uit te kunnen voeren, heb ik meetings met de sales- en planningsafdeling. Sales neemt alle projecten aan en zorgt voor het contact met de klant. Zij informeren ons over de aankomende projecten, die wij vervolgens aanmaken. We overleggen ook met planning hoe de komende periode eruit ziet en welke consultants op welk project komen te zitten.

Daarnaast ondersteunen we Finance met de aankomende audit. Alle vragen van de accountant met betrekking tot de omzet (welke uit de projecten voortvloeit) zoeken we uit. Ook gaat het bedrijf in april integreren waardoor er ook op dat gebied interessante werkzaamheden ontstaan.

Hoe was het om te starten tijdens de Coronacrisis?

Het was heel gek om in de Corona periode starten. Omdat ik met projecten bezig ben, ken ik alle consultants bij naam en op welk project ze zitten. Ik had alleen geen idee hoe ze eruit zagen. Inmiddels, drie maanden later, ken ik gelukkig al een deel wel. Doordat ik met inwerken op kantoor mocht zijn, heb ik elke dag een aantal collega’s ontmoet. Qua inwerken was dat erg fijn. Zeker omdat ik hierdoor ook mijn directe collega’s, we zijn een klein team van vier, goed ken! Nu werk ik weer voor het grootste deel vanuit huis.

Wat leer je tijdens je eerste opdracht?

Dit is de eerste keer dat ik te maken heb met projectadministratie. Op dat punt leer ik dus al enorm veel. Ook werk ik met collega’s die het financiële vak al lang uitoefenen, waardoor ik ook veel extra dingen leer. Door het Corona virus leer ik ook om anders met dingen om te gaan dan ‘normaal’. Je moet soms creatief omgaan met bepaalde situaties en durven om iemand aan te spreken die je nog nooit hebt gezien.

Hoe vind je het tot nu toe?Leuk! Een goede eerste opdracht waar ik veel leer. De planning is dat ik hier tot april ben.

Nieuwsgierig? Bekijk onze Business Cases!

Laat je inspireren en lees hier wat jouw toekomstige collega’s voor onze opdrachtgevers hebben kunnen betekenen